Over Sybotanica

Missie: Planten Blij Maken
Visie: Iedere plantenliefhebber weet wat zijn plant nodig heeft

Bij Sybotanica helpen wij plantenliefhebbers in Nederland & België hun kamerplanten blij te maken! Ook die van jou!

En dat blij maken doen wij met drie hele handige en unieke dingen:

1. Onze huisgemaakte, perfect afgestemde,potgrond voor jouw specifieke plant!
2. De meest complete en makkelijke selectietool die planten matcht met hun beste potgrond! Kom je er niet uit? Neem contact met ons op!
3. Een mens- & milieubewuste productiemethode goed voor mens en natuur!

Planten blij, mensen blij, wij blij!

Origine - 2020

Van slaapkamer tot kas tot hal

Wist je dat Sybotanica op Etsy is begonnen met het verkopen van stekjes?

"Ik begon in mijn appartement met maar een paar planten, naarmate Sybotanica groeide begon de ruimte op te raken. Hieronder zie je een foto van de dag dat we verhuisden, met mijn bijna ontoegankelijke bed. Hoewel het er misschien ongemakkelijk uitziet was het eigenlijk best leuk om omringd te zijn door zo veel planten."
~ Sybren

Inmiddels zijn we al zón 5 plekken verder, omdat we steeds meer ruimte nodig hebben. Na twee verschillende kassen als thuisbasis gehad te hebben, werdt een grote beslissing genomen diie de koers van Sybotanica flink verandert heeft.

Een nieuw hoofdstuk - 2021

Focus op potgrond

Teleurgesteld door de tekortkomingen van bestaande potgrond besloot Sybren dan maar zijn eigen weg te banen.

Na weken en maanden van onderzoek, experimenteren, aanpassen en testen ontstond SYBASoil, een vernieuwende potgrondmix, perfect afgestemd op de behoeften van elke plant.

Dit ging zo goed dat de verkoop van planten & terrariums is stopgezet om compleet te kunnen focussen op potgrond. En dit betekende óók weer verhuizen, een kas was namelijk wel erg warm en onnodig als je alleen maar potgrond verkoopt.

2024

De toekomst

Nu, in 2024, kijkt Sybotanica vol verwachting naar de toekomst, met inmiddels een team van 9 gepassioneerde mensen, vastbesloten om verder te groeien en nog meer planten blij te maken. En Sybren? Die staat nog steeds dagelijks met zijn handen in de grond, klaar om de wereld een stukje groener te maken.