Why would you choose SYBASoil over regular potting soil?

Waarom zou je SYBASoil kiezen boven gewone potgrond?

Gelukkige en gezonde planten

Hoewel grond in het begin saai kan lijken, zul je je na het zien van het effect ervan op je planten geen twee keer bedenken om plant-specifieke kwaliteitsgrond te kopen! Behalve de geweldige voordelen die SYBASoil voor je planten heeft, is het ook veel beter voor de natuur. Wil je weten waarom? Lees verder!

De perfecte mix

Elke plant heeft zijn eigen verzorgingseisen. Het zou dus niet meer dan logisch zijn om elke plant een grondmengsel te geven dat geschikt is voor zijn specifieke behoeften. Hoewel een gewone mix kopen en er componenten aan toevoegen beslist kan werken, is het een stuk gemakkelijker & efficiënter om een plant-specifieke mix te kopen. Zo ben je er zeker van dat de mix op jouw plant is afgestemd. Je planten zullen je er later dankbaar voor zijn.

Kokosvezel in plaats van veen/turf

De gewone in de winkel gekochte potgronden bestaan uit turf. Hoewel turf een goede basis is voor een bodem, is het geen duurzame grondstof. Het oogsten ervan heeft een negatieve invloed op de ecosystemen van het veengebied. Er is nog een groot nadeel, turf wordt hydrofoob als het uitdroogt. Dit betekent dat het heel moeilijk wordt om je grond weer te bevochtigen als hij helemaal uitgedroogd is.

Kokosvezel is, net als veenmos, zeer geschikt voor beluchting en het vasthouden van water. Maar in tegenstelling tot turf is het een volkomen milieuvriendelijke optie. Kokos heeft ook minder water nodig om dezelfde hoeveelheid hydratatie te bereiken. Het droogt niet uit, en kan na gebruik zelfs gewassen en hergebruikt worden!

Ten slotte heeft kokos een bijna neutrale PH van 7, waardoor het een prima basis is voor een grote verscheidenheid aan planten. Daarom gebruiken we uitsluitend kokosgruis als basis in SYBASoil.

Het slechte eruit filteren

Rot, schimmel en andere nare dingen kunnen heel schadelijk zijn voor je plant. Hoewel het helemaal voorkomen ervan vrij moeilijk is, helpt de toevoeging van Actieve houtskool pellets met zijn poreuze structuur giftige stoffen en slechte micro-organismen te verwijderen. Door deze geweldige eigenschappen heeft het een plekje bemachtigd in elke SYBASoil mix.

Alleen organische meststoffen

De meeste gewone potgronden gebruiken ofwel synthetische meststoffen ofwel onvolledige organische meststoffen. SYBASoil gebruikt zijn eigen meststof die bestaat uit wormenmest gecombineerd met organische voedingsstoffen van DCM. Deze vreemd klinkende combi bevat in werkelijkheid alle voedingsstoffen van macro tot sporenelementen die je planten nodig hebben om gelukkig te worden.

Het is een duurzame hulpbron die het ecosysteem niet negatief beïnvloedt, ook niet als je het in je tuin zou gebruiken.

Gemaakt met liefde

SYBASoil wordt helemaal met de hand gemengd. Hoewel het niet de meest efficiënte manier is, zorgt het ervoor dat we elk mengsel zorgvuldig kunnen controleren op kwaliteit & consistentie.

Geen plant blijft achter

Weliswaar bestrijken de 15 mengsels die we nu hebben een heleboel planten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer planten. Om dit tegen te gaan hebben we de SYBASoil gids gemaakt. Typ gewoon de naam van je plant in en de perfecte mix verschijnt!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.