Activated carbon, Why, What & How to use it

Actieve kool, Waarom, Wat & Hoe te gebruiken

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van actieve kool en de voordelen ervan, maar hoe gebruik je het op de juiste manier? Er zijn een paar belangrijke manieren om actieve kool goed te gebruiken. Actieve kool wordt gebruikt in al van onze turfvrije potgronden & terrariums. Lees verder om te leren waarom het een must-have is.

Waarom actieve kool gebruiken?
Voordelen

  • Voorkomt schimmel & rot in je terrarium
  • Voorkomt schimmel, wortelrot & ziekten bij je planten

Nadelen

  • Geen nadelen om over te spreken! Behalve de vieze handen die je krijgt bij het hanteren ervan.

Wat is actieve kool?
Actieve kool (ook bekend als geactiveerde houtskool) filtert verontreinigende & giftige stoffen uit water en lucht. Het wordt bewerkt zodat het veel poriën bevat die het oppervlak vergroten. Dit proces lijkt erg op het maken van popcorn. 

 

Hoe gebruik je actieve kool?
Actieve kool voor planten
Voeg actieve kool aan je grond toe (aan onze SYBASoil is dit al toegevoegd) en meng het erdoor. Zowel pellets als poeder werken hiervoor uitstekend. Mik op ongeveer 10% van het totale volume.

Actieve kool voor terraria
Voeg een laag actieve kool toe boven de drainagelaag en onder de bodemlaag. Het water zal bij elke watercyclus door de laag gaan. Lees meer over het maken van een terrarium.

 

Heb je actieve kool nodig in een terrarium of grondmengsel?
Hoewel het niet verplicht is voor planten (het is nog steeds een geweldige keuze!) is het wel een must voor terraria. Rot & schimmel zijn veelvoorkomende problemen die gemakkelijk met actieve kool verholpen worden. Springtails werken ook geweldig om schimmel & rot tegen te gaan.


Je kunt onze Actieve koolstof hier kopen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.